Keerpunt 22

“Met mekaar, veur mekaar!”

Dat is de titel van ons verkiezingsprogramma voor de aanstaande raadsperiode 2022-2026. Dat is niet voor niets. De kloof tussen de inwoner en de gemeente is helaas groter geworden de afgelopen vier jaar. Wij gaan ons uiterste best doen om die kloof te verkleinen. Het programma kun je hieronder downloaden en in het menu hierboven per onderwerp lezen. Op alle relevante thema’s geven we onze visie. Dit op hoofdlijnen, onze visie is namelijk niet dichtgetimmerd. Er is alle ruimte voor uw ideeën en input, nu en in de komende vier jaar. Schroom niet, en neem gerust contact met ons op.

one

Voor een open en transparante gemeenteraad!

one

Geen windmolens en zonneweides!

one

Respecteer cultureel erfgoed en tradities

Onze missie

We willen gedurende de komende vier jaar veel meer mét de inwoner beslissen in plaats van óver de inwoner. De afgelopen raadsperiode is dat op cruciale thema’s te weinig gebeurd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het duurzaamheidsdossier en het nieuwe gemeentehuis. Ook gaan we er scherp op zijn dat alle processen transparant verlopen, we willen geen achterkamertjespolitiek. We zijn ook voor een kleine overheid. Noaberschap en verdere grote betrokkenheid zorgen ervoor dat de gemeente op de achtergrond kan blijven waar mogelijk en een stap naar voren kan doen als de inwoner dat wenst. Geen onnodige bemoeienis met de inwoner dus.

Onze doelstelling

Onze concrete doelstellingen zijn onder andere: meer invloed voor de inwoner, door middel van onder andere een referendum, een windturbine- en zonneparkvrije gemeente, geen onnodige regelgeving en bemoeienis vanuit de gemeente, meer transparantie creëren, het respecteren en stimuleren van cultureel erfgoed, tradities en noaberschap, lage lokale lasten, ruimte voor (agrarische) ondernemers, aanpak woningnood voor lokale inwoners, behoud van voorzieningen en een nieuw gemeentehuis dat wél draagvlak heeft onder de inwoners.

Download hier ons volledige verkiezingsprogramma.

Klik Hier